Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   

Rollerbal pennen zijn een kruising tussen balpennen en vulpennen. Een rollerball heeft namelijk het mechanisme van een balpen en de inkt van een vulpen; inkt op waterbasis. De grootste voordelen van rollerbalpennen is dat deze duidelijker schrijven en dat je meer schrijfcomfort hebt, omdat je geen “kracht” hoeft te zetten. 


Bezig met laden...

Rollerball pennen bedrukken

Een mooie rollerball pen is natuurlijk niet compleet met jouw bedrijfslogo! De beste optie is om deze type pennen te graveren, aangezien een gravure het beste past bij dit type metalen pen. Overigens kun je vaak ook kiezen tussen een gravure of een inktopdruk. De minimale afname voor rollerball pennen is per model verschillend. Dit heeft te maken met de verschillende leveranciers. Sommige rollerball pennen bedrukken of graveren wij al vanaf 50 stuks.

 

Meer informatie over rollerball pennen

Rollerball pennen bestaan al sinds 1963, toen het Japanse bedrijf Ohto deze pen introduceerde. In principe zijn er twee soorten inkt voor rollerball pennen: vloeibare inkt en gel-inkt. De vloeibare inkt is eigenlijk hetzelfde als de inkt van een vulpen. Doordat gel-inkt minder vloeibaar is dan de vloeibare variant, kunnen deze ook extra pigment toegevoegd hebben, waardoor er van gel-inkt meerdere kleuren gemaakt kunnen worden. Ondanks de voordelen, hebben rollerball pennen ook enkele nadelen als je ze vergelijkt met balpennen: ze vlekken sneller omdat inkt op waterbasis minder snel opdroogt, de inkt gaat sneller op, en als je Typex o.i.d. gebruikt en deze nog niet helemaal opgedroogd is zodra je er overheen schrijft, loop je het risico dat je de inktvulling beschadigd.